Leer skiën, snowboarden of verbeter je techniek

Wat is indoor skiën in Zwolle?

indoor-skiles-zwolle

Een intensieve bezigheid

Je skiet op een eindeloze ‘piste’

Indoor skiën en snowboarden begint in Zwolle allemaal op de ski rollerbaan. Deze rollerbaan kun je zien als een eindeloze piste. Het Indoor Skicentrum Zwolle is dan ook voor veel mensen het begin van een wintersportvakantie. Je kunt je niet beter voorbereiden op een avontuur in de sneeuw dan door bij ons in het indoor ski- en snowboardcentrum skilessen of snowboardlessen te volgen.

De training op de ski rollerbaan is een intensieve bezigheid, daarom werken wij met een wisselsysteem. Tijdens een les sta je met maximaal drie cursisten tegelijk op de baan en de piste kan naar jouw niveau in snelheid en hellingshoek aangepast worden. Je krijgt dus bijna privéles op een privé piste. Per tweetal wissel je om de 10 minuten, dit geeft je de gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van bijvoorbeeld een heerlijke warme cappuccino of kop chocolademelk in onze skihut.

Technisch beter worden

Als beginner kun je na een cursus indoor skiën in Zwolle of snowboarden op de rollerbaan in Zwolle direct aan de slag of instromen in een gevorderde groep. Op de rollerbaan train je in een veilige omgeving. Dit zorgt voor minder of geen angst tijdens jouw wintersportvakantie (je weet wat je kunt). Ook voor de gevorderde skiër of snowboarder biedt de rollerbaan een uitdaging, omdat je technisch altijd beter kunt worden.

Je kunt bij ons altijd losse lessen boeken of een pakket van 6 of 12 lessen. Snowboarden kan vanaf 10 jaar, skiën vanaf 5 jaar.

De lessen die wij aanbieden zijn inclusief het gebruik van ski- snowboardmaterialen.

indoor-skiles-zwolle

"Een goede voorbereiding in Nederland garandeert je een hoop plezier in de echte sneeuw."

Hoog lesrendement

De combinatie van onze banen, lesmethoden en instructeurs zorgen voor een veel hoger lesrendement dan lessen in de sneeuw. Dit komt omdat je om een bepaald niveau te bereiken bij ons voordeliger uit bent dan tijdens een wintersportvakantie. Naast financieel voordeel is het misschien nog wel belangrijker dat je op de wintersport kunt doen wat je wilt. En dat is skiën of snowboarden in plaats van lessen volgen.
Daarnaast laten de lessen op de rollerbaan jouw spieren alvast wennen aan de belasting die je te wachten staat in de sneeuw. Het is tevens een hele goede conditietraining. Je geniet straks dus langer van de sneeuw en de kans op blessures neemt af.

skiles-zwolle

Veiligheid staat voorop

Veiligheid staat bij ons voorop. Bij Indoor Skicentrum Zwolle worden de skilessen en snowboardlessen gecontroleerd uitgevoerd. Zo staan onze instructeurs altijd dichtbij en overzichtelijk opgesteld. Gaat het onverhoopt toch fout, dan kan hij of zij direct ingrijpen en de baan stopzetten. Tijdens de snowboardlessen stellen wij het dragen van een helm en kniebeschermers verplicht. Ook voor de skiërs adviseren wij het dragen van een helm. Die kan bij ons geleend worden, maar prettiger is natuurlijk het dragen van een eigen helm. Door het realiseren van een zo veilig mogelijke trainingsomgeving hebben wij al menig cursist over zijn of haar angst heen geholpen.


Naast veiligheid vinden wij het erg belangrijk dat je plezier beleeft aan onze lessen. Onze indoorbanen en skihut zijn gezellig ingericht, waardoor je bij ons echt proef aan de wintersportsfeer.

Individuele aandacht

Bij Indoor Skicentrum Zwolle krijg je veel meer individuele aandacht dan wanneer je lest in de sneeuw. Je skiet op een eindeloze ‘piste’ welke naar je eigen niveau in snelheid en hellingshoek wordt aangepast. De instructeur staat altijd dichtbij en heeft hierdoor goed overzicht op de situatie. Mocht het onverhoopt toch fout gaan, dan kan hij of zij direct ingrijpen en de baan stoppen. Voor de rollerbaan staat een spiegel. Deze spiegel stelt jou in staat om je eigen houding te beoordelen en te corrigeren. Dit is een effectief hulpmiddel welke je alleen bij het indoorskiën of snowboarden ter beschikking hebt.

De voordelen op een rijtje

Neem contact met ons op

Maak een afspraak

skiles-zwolle

Tips: