Wat houdt Indoor skiën en snowboarden in?

Indoor skiën in ZwolleIndoor skiën of snowboarden begint allemaal op de rolbaan. Deze rolbaan kun je zien als een enorme lopende band. De training op een rolbaan is een intensieve bezigheid, daarom werken we met een wisselsysteem. Tijdens een les wordt de band door twee 2-tallen gebruikt en op de andere grotere baan met twee 3-tallen. Per tweetal wissel je om de 10 minuten, dit geeft je de gelegenheid om even uit te rusten en te genieten van bijvoorbeeld een heerlijke warme cappuccino of kop chocolademelk die je bij ons in de skihut kunt nuttigen.  Je krijgt dus veel meer individuele aandacht dan wanneer je lest in de sneeuw. Je skiet op een eindeloze ‘piste’ welke naar je

Indoor skiën in Zwolleeigen niveau in snelheid en hellingshoek kan worden aangepast. De instructeur staat altijd dichtbij en heeft hierdoor goed overzicht op de situatie. Mocht het onverhoopt nog fout gaan kan hij of zij direct ingrijpen en de baan stoppen. Voor de rolbaan staat een spiegel, deze spiegel stelt je in staat om je eigen houding te beoordelen en te corrigeren. Dit is een effectief hulpmiddel welke je alleen bij het indoor skiën of snowboarden, en niet in de sneew, ter beschikking hebt.

Een goede voorbereiding in Nederland garandeert je een hoop plezier in de echte sneeuw.

Als beginner kun je na een cursus indoor skiën of snowboarden op de rolbaan in Zwolle direct aan de slag of instromen in een gevorderde groep. Op de rolbaan train je in een veilige omgeving. Dit zorgt voor minder of geen angst tijdens je verblijf in de bergen (je weet wat je kunt). Ook voor de gevorderde skiër of snowboarder biedt de rolbaan een uitdaging, omdat er altijd verbeteringen zijn te doen in de techniek. Daarbij zorgt een training op de rolbaan dat je lichamelijk beter bent voorbereid op de lichamelijke belasting tijdens de wintersport vakantie, dit betekent minder kans op spierpijn en blessures.

De voordelen op een rijtje:

  • Bij indoor skiën en snowboarden zijn de hellinghoek en de snelheid aan te passen aan het niveau van de leerling. Iedereen komt aan z’n trekken. Van absolute beginner tot vergevorderde snelheidsduivel!
  • Door de eindeloze afdaling heb je veel tijd om je te concentreren op de techniek.
  • Een gediplomeerde leraar staat voor je op enkele meters en kan zo direct de juiste instructies geven.
  • Voor de baan staat een spiegel waarin je je verrichtingen kunt volgen.
  • Door een goede voorbereiding ben je minder blessure-gevoelig op de wintersport. Bovendien breng je je conditie op peil. Volgens onderzoek hebben mensen die zich voorbereiden op de wintersport 75% minder kans op een blessure en dat is natuurlijk een enorm verschil.
  • Angsten kunnen overwonnen worden door de specifieke begeleiding.
  • Ook de gevorderde skiër of snowboarder kan bij ons bijleren.
  • De lessen zijn flexibel in te plannen.
  • Door de consumentenbond is deze methode als beste methode getest.
  • Geen last van weersinvloeden.

Lees meer over onze indoor ski- en snowboardlessen in Zwolle of neem contact op met Indoor Skicentrum Zwolle voor het maken van een afspraak.

Indoor Skicentrum Zwolle